fbpx
Ühiskond & Kultuur

Ühendkuningriik astub esimesi samme naistepõlguse kriminaliseerimiseks

Ühendkuningriigi siseministeerium andis teada, et saareriigi võimud hakkavad tulevikus naistepõlgust käsitlema kui nähtust, mida kategoriseeritakse ekstremismi ja terrorismi alaliigina.

Siseminister Yvette Cooper on andnud korralduse vaadata läbi Ühendkuningriigi “ekstremismivastane strateegia”, et teha kindlaks, kuidas kõige paremini võidelda “kahjulike ideoloogiate” poolt põhjustatud ohtudega.

Ühendkuningriigi terrorismi ja ekstremismi vastase strateegia planeerimise dokumendis vaadeldakse naiste vihkamist kui üht ideoloogilist suundumust, mis on valitsuse sõnul muutumas Suurbritannias üha levinumaks.

Proua Cooper sõnas, et ekstremism on kasvanud „nii internetis kui ka tänavatel“, mis „kahjustab meie kogukondade ja meie demokraatia struktuuri“.

Proua Cooper, kes võttis ÜK kriminaalsüsteemi juhtimise siseministrina üle 2024. aasta juulis, ütles, et uus ekstremismi ja terrorismi vastane strateegia „kaardistab ja jälgib elanikkonna suundumusi“, et panna paika riiklikud mehhanismid, kuidas sundida inimesi äärmuslikest mõtetest hoiduma.

Läbivaatamise käigus monitooritakse islamistliku ja paremäärmusliku ekstremismi tõusu Ühendkuningriigis, samuti ka laiemaid ideoloogilisi suundumusi, sealhulgas “äärmuslikku naistevastasust” või uskumusi, mis kuuluvad laiematesse kategooriatesse, näiteks vägivalda. Samuti uuritakse noorte radikaliseerumise põhjuseid ja käitumist.

Proua Cooper, kes võttis ÜK kriminaalsüsteemi juhtimise siseministrina üle 2024. aasta juulis, ütles, et uus ekstremismi ja terrorismi vastane strateegia „kaardistab ja jälgib elanikkonna suundumusi“, et panna paika riiklikud mehhanismid, kuidas sundida inimesi äärmuslikest mõtetest hoiduma.

Samuti „tuvastatakse olemasolevas poliitikas puudujäägid, millega tuleb tegeleda, et võidelda kahjulike ja vihkavate veendumuste ja vägivalla propageerijate vastu,“ lisas ta. Nimelt on proua Cooperi sõnul äärmusluse vastased meetmed viimastel aastatel „halvasti välja kukkunud“.

Makroskoop saab ilmuda üksnes oma lugejate ja kuulajate toel. Juhul kui ka Sina oled huvitatud Makroskoobi edasisest ilmumisest, saad teha selleks omale jõukohase annetuse käesoleva loo lõpus toodud rekvisiitidel. Tänan tähelepanu ja abi eest!

Allikas

Aita Makroskoobil edasi ilmuda

Hea külastaja… Tänan Sind, et oled meie lugejaks! Kuna Makroskoobi tegevuse jätkamine nõuab palju tööd ning väljaminekuid, sõltub portaali edasi püsimine oma lugejate toetusest, ilma milleta pole paraku ka Makroskoopi.   

Kui soovid, et Makroskoop avaldaks ka edaspidi kaalukaid uudiseid, läbinägelikke analüüse ja mõtlemapanevaid arutelusid, siis saad sellele kaasa aidata, tehes pangas püsikande (või erakorralise suurema toetuse) portaali kontole:

ANNETUSE SAAJA: OÜ Nanoskoop

KONTO NUMBER: EE687700771007683571

SELGITUS: Makroskoobi annetus

Kuigi Makroskoobi lugejate majanduslikud võimalused on erinevad, on iga annetus portaali edasikestmise jaoks erakordselt oluline ning suure tänuga vastu võetud.

Aitäh!

Esifoto: Loredana Sangiuliano/Shutterstock.com

SEOTUD LOOD:

Jaga sõpradega:
Tasuta uudiskiri
Hoia end Makroskoobis!

Saadame korra nädalas sinu e-postkasti kokkuvõtte nädala jooksul ilmunud olulisematest lugudest ja uudistest.